ELTIM Services

Vloerverwarming matten


Thermo Lámina elektrische vloerverwarmingsmatten
Elektrische vloerverwarmingsmatten hebben een grotere warmteproductie en een betere hechting met vast gelegde vloeren dan verwarmingsfolie. Onder betegelde vloeren raden we daarom onderstaande verwarmingsmatten aan. Vanwege de constructie mag u de matten niet vouwen en dienen de stroken naast elkaar gelegd te worden en onderling doorverbonden te worden. Dit dient deskundig te gebeuren!

Het installatieproces van leggen en aansluiten is eenvoudig en tevens kennen de elektrische vloerverwarmingsmatten een gunstig laag verbruik. Met minder dan 5 mm opbouwhoogte/ dikte is ook dit systeem zeer geschikt voor renovatieprojecten. U heeft de mogelijkheid om grote en kleine oppervlaktes (van 1 m² tot 20 m²/groep) af te dekken.  De temperatuur van uw vloer kunt u eenvoudig regelen met de gratis bijgeleverde thermostaat. Het elektrische vloerverwarming systeem geeft warmte en comfort aan uw tegels. Maak uw keuken, badkamer en toilet in uw huis comfortabel met de elektrische vloerverwarmingsmatten van Thermo Lámina.
  • Gemakkelijk zelf aan te leggen, eenvoudig & snel,
  • Snelle opwarmingstijd,
  • Gratis thermostaat t.w.v. € 45,-
  • Lage aanleg & installatiekosten,
  • Duurzaam & kwaliteit,
  • Gezonder leefklimaat, minder stof circulatie
  • Geen cv radiatoren nodig
Verwarmingsmat afgebeeld met digitale thermostaat

Door de isolatielaag onder de elektrische vloerverwarmingsmat wordt alle warmte naar boven gedrukt. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over het gehele vloeroppervlak van de tegelvloer. De tegelvloer wordt zo een grote radiator die een aangename warmte verspreidt. De gehele vloer wordt verwarmd en niet alleen in de buurt van de cv radiatoren. Dit is bij een traditioneel cv systeem wel het geval. Door het warme-voeten-gevoel kan de thermostaat een paar graden lager gezet worden, zonder dat de warmtebeleving minder wordt.
Het verbruik van deze vloerverwarming bedraagt maximaal 150 Watt per m².  In de praktijk wordt het maximale verbruik van 150 Watt per m² vrijwel nooit bereikt. Uit testen is gebleken dat om een goed geïsoleerde ruimte op ca. 21°C te houden met een buitentemperatuur van ca. 7°C , gemiddeld slechts 25% van het aanwezige vermogen ook daadwerkelijk wordt gebruikt. U kunt er van uitgaan dat onder normale winterse omstandigheden, er een gemiddeld verbruik zal zijn van ca. 75 tot 110 Watt/m² per uur.

NOOT: voor zwevend gelegde vloeren, zoals laminaat, PVC, houten vloerdelen, etc. raden wij het gebruik van de veel dunnere en gemakkelijker te leggen verwarmingsfolie aan.

Kies de gewenste lengte: